Over mij

In 2012 ben ik mijn praktijk Psychologie & Levenskunst begonnen. Als psycholoog put ik uit westerse wetenschap en oosterse wijsheid.
Ik hanteer een holistische visie: lichaam en geest vormen een eenheid en ik werk vanuit de Polyvagaal theorie met inzichtgevende mindfulness, EMDR, Internal Family Systems, cognitieve gedragstherapie, focussen en muziektherapie.
Jouw hulpvraag staat centraal en er is ook aandacht voor de positieve aspecten uit je leven.

De opleiding Gestalt en Psychosynthese heeft de basis gelegd voor mijn werk als psycholoog en hoe ik als mens in het leven sta. Het heeft me geleerd te luisteren en te vertrouwen op mijn lichaamssignalen. Focussen (Gendlin) is daar een voorbeeld van en het is nog steeds een onmisbare hulpmiddel voor me om op koers te blijven. Het voelt als een geschenk als ik anderen, in mijn werk als psycholoog dit ook kan laten ervaren.

In de opleiding Psychologie, die uiteraard gaat over kennis vergaren en meten, heb ik desondanks ook de verbinding kunnen maken met lichaams- en ervaringsgerichte methoden als mindfulness en muziektherapie. Vanaf 2012 ben ik me meer gaan verdiepen in neuropsychologie (Antonio Damasio, Stephen Porges) en boeddhistische psychologie inclusief meditatie (Alan Wallace). De laatste jaren heb ik me gespecialiseerd in trauma-gerelateerde behandelingen (Bessel van der Kolk, Gabor Maté)

In mijn praktijk werk ik binnen de Polyvagaal Theorie vooral met (een combinatie van):

  • Internal Family Systems (IFS) en EMDR voor de behandeling van trauma-gerelateerde problemen. IFS helpt je de regie terug te krijgen over de (vergeten of “lastige”) delen van jou die meer ruimte innemen dan je zou willen.
  • Mindfulness en meditatie; ontspannen en bewust worden van wat er hier en nu in jou speelt.
  • Levenskunst; balans vinden tussen dat wat energie kost en de dingen waar jij blij van wordt. Waardevolle dingen (weer) oppakken.
  • Guided Imagery and Music; muziek en verbeelding gebruiken om het onbewuste te ontdekken.
Lid van:

– Het NVPA (Nederlands Verbond van Psychologen en Agogen)
Therapeut NVPA met specialisaties Psychologie, Creatieve Therapie (div werkvormen), Gestalt.
– PsyNed (Psychologen Nederland)

AGB-code zorgverlener
AGB-code praktijk
NVPA register nummer: 104525.
RBCZ-licentienummer: 801052R
KvK Oost Nederland nummer: 57027048

Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden

Een probleem of een dip zorgt er weleens voor dat je met jezelf aan het werk moet. Als je alleen het probleem aanpakt kan het tijdelijke verlichting geven. In mijn aanpak probeer ik samen met jou verder te kijken naar de delen van jou die te veel of juist te weinig uit de verf komen. Om terugkeer en herhaling te voorkomen helpt het om te leren hoe je de delen die met elkaar strijden juist met elkaar kan laten samenwerken. Dat je op zo’n niveau van levensenergie contact kan maken, dat vind ik het mooie aan mijn werk.

Opleidingen

Recente aanvullende opleidingen
2020: Internal Family Systems VS/Schotland
2018: EMDR Takeoffsupport Rijswijk

Basisopleidingen
1961 – nu: het leven zelf
2009 – 2012 Psychologie Universiteit Twente
1990 – 1994 Gestalt en Psychosynthese (hbo+) Multi di Mens te Gent
1986 – 1990 Muziektherapie Hogeschool Enschede, Conservatorium
1983 – 1988 Schoolmuziek Hogeschool Enschede, Conservatorium